Planning committee – August 2018

MJR_TEM_090518STATIONSTREET_01
Two buildings on Station Street with distinguished fronts are proposed to be replaced with an office block.  The Civic Society and English Heritage expressed strong concerns.
It is hard to see how for instance how a hotel with Victorian standards on room heights can be re-used for the need of a modern office with expectations for higher floors and open plans.
And the device of a dark glass building to create a space between an old building and a new block is plausible.
But looking at the buildings either side, you see decoration, stronger eaves, stronger features on the floor levels.
The colonnade could define the building into thirds, and the window pattern almost reflects that although the brick pillars above the middle 2 columns are not aligned – hence the remark “bar-code windows”.
The graphics for the new building also suggested that it stood forward from the line of other buildings, which was hard to understand cos the plans show it all in line, but if it’s gonna be prominent in a street with high quality frontages, it should pay them more respect.
I’ve written this piece cos the summary of my objections published by the N Post are a tad too crude.  (And, this is not a complaint about the journalist.)
But the Planning committee worked hard to put its concerns in perspective.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s